Masová paštika podle ČSN
Připravit domácí paštiku, navíc podle československých norem, nemusí být žádný problém. Lahodnou a jemnou masovou paštiku z vepřového bůčku a plece doplní koření a zjemní tentokrát sušené mléko.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, zbavíme kůže a společně s plecí rozkrájíme na větší kostky. Prosolíme a necháme odležet na chladném místě.
Krok 2: Prosolené maso umeleme na hrubém nástavci. Přidáme pepř, kmín, papriku, sůl, pečlivě prosátou mouku a začneme směs pomalu šlehat. Během šlehání postupně přiléváme sušené mléko dobře rozmíchané a rozpuštěné ve vodě.
Krok 3: Vyšlehanou masovou hmotou plníme do předem vymaštěných paštikových tvořítek nebo do čistých sklenic. Uzavřeme je a zavaříme při 80 °C zhruba 2 hodiny.
Krok 4: Hotové paštiky necháme zcela vychladnout. Ve sklenicích je uložíme do chladu nebo je vyklopíme z tvořítek a pečlivě zabalíme do alobalu, aby neosychaly a v lednici nepřejímaly pachy z okolí.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Moje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 5 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 14 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 1 hodinou
Borůvkové řezy
Luciksch před 2 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 6 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 7 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 7 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
plec vepřová bez kosti,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
mouka hladká,
mléko,
mléko sušené,
olej
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.