Masová paštika podle ČSN
Připravit domácí paštiku, navíc podle československých norem, nemusí být žádný problém. Lahodnou a jemnou masovou paštiku z vepřového bůčku a plece doplní koření a zjemní tentokrát sušené mléko.
Postup přípravy
Krok 1: Bůček vykostíme, zbavíme kůže a společně s plecí rozkrájíme na větší kostky. Prosolíme a necháme odležet na chladném místě.
Krok 2: Prosolené maso umeleme na hrubém nástavci. Přidáme pepř, kmín, papriku, sůl, pečlivě prosátou mouku a začneme směs pomalu šlehat. Během šlehání postupně přiléváme sušené mléko dobře rozmíchané a rozpuštěné ve vodě.
Krok 3: Vyšlehanou masovou hmotou plníme do předem vymaštěných paštikových tvořítek nebo do čistých sklenic. Uzavřeme je a zavaříme při 80 °C zhruba 2 hodiny.
Krok 4: Hotové paštiky necháme zcela vychladnout. Ve sklenicích je uložíme do chladu nebo je vyklopíme z tvořítek a pečlivě zabalíme do alobalu, aby neosychaly a v lednici nepřejímaly pachy z okolí.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Moje poznámka
Masová paštika podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Yzp
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 9 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 27 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 3 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 3 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 4 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 4 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 5 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 7 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
plec vepřová bez kosti,
pepř mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
mouka hladká,
mléko,
mléko sušené,
olej
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.