Pikantní salát à la Provence
Osvěžující salát s příjemnou chutí a zajímavou zálivkou z vína a majonézy. V salátu se dobře doplňují sladká jablka a hrušky s nakládanou řepou, křupavým řapíkatým celerem a sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Celer nakrájíme na kousky, jablka a hrušku nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Krok 2: Přidáme nakrájený sýr a řepu. Vmícháme zálivku z majonézy, vína, pepře a soli.
Krok 3: Nakonec salát posypeme sekanými ořechy a dáme uležet alespoň na dvě hodiny do chladničky.
Krok 4: Podáváme jej s pečivem.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní salát à la Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73W81
Moje poznámka
Pikantní salát à la Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73W81
Nejnovější recepty
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 8 hodinami
Krém z pečeného česneku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 1 hodinou
Citronové tartaletky
Routeu před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 3 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 3 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 3 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 4 hodinami
Suroviny:
celer,
jablko,
hruška,
sýr ementál,
řepa červená nakládaná,
šťáva citronová,
majonéza,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
ořechy
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.