Jihočeské zelňáky
Voňavé zelné placky se škvarky jsou skvělé jako pohoštění pro přátele k vínu či pivu. Nejsou z kynutého těsta, díky tomu je jejich příprava velmi rychlá. Na závěr je krátce pečeme v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku vysypeme na vál a promícháme se solí, pepřem a kmínem.
Krok 2: Zelí scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky.
Krok 3: Škvarky nameleme nebo nasekáme najemno.
Krok 4: Sádlo necháme změknout při pokojové teplotě.
Krok 5: Na mouku dáme zelí, sádlo a škvarky (popř. vejce) a rukama hněteme, až vznikne pevné těsto.
Krok 6: Těsto rozdělíme na dvě půlky, každou postupně rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 5 mm silný.
Krok 7: Vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečicím papírem, a pečeme 15 minut v rozehřáté troubě při 180 °C.
Zveřejněno 17. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRrw
Moje poznámka
Jihočeské zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpRrw
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 31 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 29 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 57 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
zelí kysané,
škvarky,
sádlo,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.