Zelňáky z Dvořiště

salve Kuchařka: salve

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

1 l kys.zelí
1/2 l škvarků drobných nebo nahrubo nasekaných
nebo když nejsou škvarky, tak 125 g sádla (nejlépe čerstvé)
1 vejce
sůl
pepř
kmín
polohrubá mouka - tolik, aby se těsto nelepilo
125g rozpuštěného sádla na potření
(kysané nebo kyselé???? zelí)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky.

    K zelí v míse přidáme ostatní ingredience.

  2. Pak množství rozdělíme na 2 - 3 díly (podle velikosti plechu) a rozválíme - tenké, jak to půjde cca 3 mm. Při válení podsypávat moukou.

    Pomocí válečku přeneseme na vymaštěný plech.

  3. Rádýlkem rozkrájíme na čtverce (obdélníky).

    Nakonec potřeme rozpuštěným sádlem. Pečeme při 200°C dozlatova.

Poznámka

Před mnoha lety je dělávala sousedka na chatě, všem moc chutnaly a od té doby jiné neděláme. Snad budou chutnat. My je máme nejraději čerstvé.

Protože já nemusím moc slané a pepřené, tak pro ostatní ještě solím a pepřím již rozválené a potřené sádlem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňáky z Dvořiště

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vynikajúce :yes: Urobila som z 1/3 dávky, myslela som, že mi to samej stačí, ale chyba lávky...mala som urobiť celú dávku. Určie ešte zopakujem. ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zelnáky od ládi hrušky tncz nova zelňáky zelňáky podle ládi hrušky zelňáky ládi hrušky láďa hruška zelňáky zelńáky zelňáky z kyselého zelí recept na zelňáky od ládi hrušky zelné placky ládi hrušky zelňáky se škvarkama l domácí zelňáky zelnáky láda hruška zelňáky recept zelňáky podle lada hruska zelne placky jak dlouho péct zelňáky recept zelňáky ládi hrušky škvarkové zelnáky ládi hrušky zelňáky od hrušky zelnak

Zapomněl/a jsem heslo