Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí šišky

S jarními dny přichází také ruku v ruce sezóna oblíbeného medvědího česneku, který v kuchyni nalezne spoustu využití. Tuto jarní bylinu můžete přidat třeba do smažených šišek z mletého masa, dodá jim příjemně česnekovou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Medvědí česnek nasekáme. Maso dáme do mísy a promícháme s vejci, medvědím česnekem a nastrouhaným parmazánem. Krok 2: Přidáme studenou vodu, díky které bude maso po osmažení příjemně šťavnaté. Ochutíme trochou soli a pepře. Krok 3: Ze směsi tvoříme malé šišky a pomalu je osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.

TIP: Kdy a kde sbírat medvědí česnek?

Zveřejněno 23. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEll0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí šišky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEll0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, vejce, česnek mědvědí, parmazán, strouhanka, voda, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu