Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě různých pokrmů. Přidat ji můžete třeba také do špaldových bochánků s parmezánem.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Medvědí česnek omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. V misce smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek a parmezán.
Krok 3: Do těsta zapracujeme kousky změklého másla. Těsto promneme prsty tak, jako když děláme drobenku. Přidáme medvědí česnek, mléko a opět zapracujeme. Těsto bude mírně lepit.
Krok 4: Těsto vyklopíme na připravený plech a pomocí rukou vytvarujeme obdélník. Ten pomocí ostrého nože nařízneme na bochánky (velikost je na vás), úplně je však nedokrajujeme.
Krok 5: Těsto potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící mléka, posypeme parmezánem a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 12-15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Moje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 17 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 4 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 16 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
sůl,
kypřící prášek,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
mléko,
žloutek,
česnek mědvědí,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)