Křupavé špaldové bochánky

Moučníky Drobné pečivo Doba přípravy: 50 minut 3 názory

Moučníky Drobné pečivo Doba přípravy: 50 minut 3 názory

Suroviny 6 bochánků

250 g BIO špaldové mouky
150 ml mléka
1 balení sušeného droždí (7 g)
1 lžička cukru
1 vejce
sůl
1 lžíce olivového oleje
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej.

  2. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy.

  3. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C cca 12-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Křupavé špaldové bochánky

Tématické fráze: bochanek ze špaldové mouky bochánky ze špaldové mouky špaldový bochánek velikonocni bochanek ze špaldové mouky zdravý bochánek recept bchánky ze špaldové mouky bochanky z cotagge a spaldove mouky housky ze špaldové mouky bochanky se špaldové mouky špaldové housky recepty ze spaldové bagely špaldová zdravý bochánek ze spaldove mouky spaldovy bochánek recept zdravý bochánek bochánek špaldový kvásek bochanky ze spadlove mouky recepty bochanek ze spaldove mouky bochanek ze špaldove hladké mouky bochánek spaldová mouka