Žitno-špaldové bochánky

Slané pečivo Doba přípravy: 90 minut 0 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 90 minut 0 názorů

Suroviny 10-12 porcí

300 g žitné mouky
200 g špaldové hladké
1/2 kostičky droždí
150 ml vlažného mléka
150 ml vlažné vody
1 polévková lžíce oleje
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek.

  2. Do mísy nasypeme suché suroviny, poté do důlku přidáme vzešlý kvásek a mokré ingredience.

  3. Vypracujeme těsto, nesmí se lepit na stěny a necháme přikryté kynout cca 60 minut.

  4. Nejideálnější je použít domácí pekárnu, kam se vše nasype a nalije dohromady (na jednu stranu kvásek, na druhou mokré suroviny) a zapneme program "kynuté těsto".

  5. Po vykynutí na posypaný vál vyklepneme těsto a vytvoříme bochánky či housky, rohlíky. Pomažeme rozkverlaným vejcem. Posypeme kořením na pizzu, bazalkou, provensálským kořením a solí nebo semínky (sezam atd.).

  6. Ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme cca 25 min.

Poznámka od kuchařky

Cukr používám třtinový, ale lze použít i med. Díky žitné mouce je pečivo poměrně hutné :-)

Komentáře k receptu Žitno-špaldové bochánky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cottage bulky spaldovo zitne housky zitno spaldove housky špaldové bochánky housky z žitné a špaldové mouky žitno ovesné placky pečivo z zitne špaldové mouky zitno spaldovy pečivo žitno špaldový chléb spaldovo žitné pecivo žitno špaldové bulky domácí žitno špaldový chléb zitno spaldovy chleb z droždí žitno pšeničné bochánky spalbove zitne pečivo žitno špaldové rohlíky zitno špaldove placky recept na špaldovo žitne pecivo pečivo ze špaldové, žitné mouky recepty spaldovy bochánek