Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na červeném víně

Jehněčí na červeném víně je pomalu tažené maso s bohatou a voňavou omáčkou. Víno dodá jehněčímu masu hloubku chuti a dlouhé vaření zajistí, že maso zůstane krásně šťavnaté, křehké a bude se doslova rozpadat na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na sádle se zbytkem slaniny osmažíme ze všech stran maso a vyjmeme ho. Krok 3: Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme. Krok 4: Maso potřeme prolisovaným česnekem a vrátíme na osmaženou cibuli, podlijeme vínem a dusíme na sporáku doměkka. Krok 5: Posledních 20 minut dopečeme v troubě na 180 °C. Krok 6: Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

TIP: Jehněčí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM97

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, špek, sádlo, cibule, česnek, víno červené, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu