Dort srdce ovocné

marunda Kuchařka: marunda

Doba přípravy: pečení 45minut, zdobení 2 hodiny 12 porcí Dorty 19 názorů

Suroviny

Upečeme korpus mám ho zde:
mramorový korpus se šlehačkou dole v poznámce
Marmeláda
dvě šlehačky
2x ztužovač
malé broskve
cukrářské želé čiré v sáčku
potravinářská barva oranžová
cukrářské zdobení(stříbrné kuličky)
barevná cukrová rýže(sypání)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Nepotřebujeme celou šlehačku, jen část.

  2. Když máme srdce krásně namazané, vezmeme si nůž a asi 1,5 cm od okraje pomalu nožem nakreslíme tvar srdce, ale ne moc hluboko. Pak si vezmeme lžičku a vydlabáváme korpus, abychom do toho mohli dát nakrájené broskve. Množství dáme tolik, abychom byli nastejno s okrajem, který jsme tam nechali.

  3. Podle návodu si připravíme cukrářské želé a broskve tím zalijeme. Lijeme pomalu lžící, až budeme mít celé srdce zalité a broskve schované. Dáme vychladit do lednice.

  4. Do cukrářského sáčku se zdobící špičkou dáme šlehačku, která nám zbyla a srdce ozdobíme po straně, jak kdo chce. Na závěr zdobíme vršek, šlehačkou podle fantazie. Dělala jsem bobečky, tak velké, abych zakryla těch 1,5 cm od okraje, které jsme tam nechali.

  5. Ještě můžeme trochu šlehačky obarvit oranžovou potravinářskou barvou a opět zdobíme podle fantazie. Na každý bobeček dáme cukrářskou stříbrnou kuličku a na obarvené bobečky barevné sypání.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-kor...

Pokud budeme používat místo šlehačky krém, tak nemusíme vydlabávat korpus, protože krém drží víc a to teplé želé nám ho tak rychle nerozteče. U šlehačky je to horší.

Dort byl určený pro mou známou k opožděným narozeninám. Byla nadšená a mooooooc jí chutnal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dort srdce ovocné

  • marunda marunda(autorka receptu)

    Ivet, tak to mě potěšilo, že někdo zkusil i můj dort. Nic nechci mazat, jsem ráda, ža foto. Hezký, na první pokus:yes: Také Tě musím pochválit. Mám radost, že všem chutnal. Tento piškotový korpus je nejoblíbenější mojí mamky, je pořád vláčny a měkký

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Mám vyzkoušeno a musím jen kostatovat super!!!!!!!!!!!!!!:yes::-p:-KPoprvé jsem pekla takto ovocný dortík s mramorovým korpusem.Dělala jsem krém z pudinku a nastavila trošku máslovým krémem.Ty klasické hutné máslové nemáme moc rádi.:-/Náhredně se s tím pracovalo.Nevydlabávala jsem jak jsi psala ,protože jsem použila ten krém a opravdu to drželo.Není tak na pohled krásný,ale chutný byl až moc musím se pochválit!!!:-))Byl první snědený.Přidám fotečku jestli to nebude vadit jinak smáznu.Díky moc.:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak to je bezva nápad s tím vydlabáním, to by mě nenapadlo. . . Musím to vyzkoušet. Nejbližší narozeniny jsou sice až v lednu, ale proč ho nevyzkoušet jen tak jako nedělní moučník? Krásné, hodnotím, bohužel, jen jedním bodíkem. . . ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    jj,srdíčko je moc hezký...:yes:+:yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    díky, Evi, jsou to broskve nakrájené na kousky, vypadá to líp, než když ji tam dám na měsíčky. A lépe se to i krájí.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • eva hubova eva hubova

    :-pPeťko,první moment jsem myslela že to je dýně,kterou dávám na řezy s želatinou:-Dale vypadá to moc dobře:-p:yes:+9

    Odpovědět

  • marunda marunda(autorka receptu)

    jajine: díky, nevěděla jsem, jak to napsat, aby to každý pochopil. Ale asi dobrý

    Odpovědět

  • jajine jajine

    Vypadá krásně šťavnatě:-pa s tím vydlabáním - dost dobrý nápad:yes::yes:

    Odpovědět

  • misza misza

  • marunda marunda(autorka receptu)

    všem moc děkuji. Nejlepší je až tak 3 den. Jak krásně nasákne...ale to už většinou je malý kousek:-))

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Hm,ten musí být lahodný.:yes:Mramorový korpus dělávám a považuji ho za jeden z nejlepších korpusů.Rychlý,chutný,efektní.Broskve se k němu moc hodí.Dort je nazdobený moc krásně.:-p:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Peťko, dort, řez, detajl, nádhera!! :yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásný dort :yes:

    Odpovědět

  • Iwakk Iwakk

    Povedlo se ti pěkně srdíčko, dávám +1 Bodík:yes::-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dort srdce ovocný dort dort srdce foto ovocné dorty recepty dort srdce s ovocem dort srdce recept dorty recepty ovocný dort ve tvaru srdce recept na dort srdce recepty na ovocné dorty dorty srdce s ovocem ovocne dorty recepty na dorty jak obarvit šlehačku dort ve tvaru srdce ovocne dorty ve tvaru srdce dorty ovocné ovocný dort se šlehačkou recept na ovocný dort srdce dort