Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu

Suroviny

800 g jehněčí kýty
8 stroužků česneku
2 snítky rozmarýnu
2 cibule
4 PL oleje
250-300 ml červeného vína
vývar na podlévání
sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. Maso dobře potřeme touto směsí a necháme na 2 hodiny v chladu.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě. V průběhu pečení podléváme výpekem s vínem.

  3. Když je maso téměř měkké, odstraníme horní pekáček, podlijeme vývarem a dál pečeme doměkka

  4. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a s domácím bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Jana Remkova: tady je pořád, ale nikdo zas tak ho nekupuje, je všude, dnes bylo zase v centru Prahy :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tleskám!!!:-O jen kde vzít v Orlové jehněčí, když zrovna nejsou Velikonoce, nebo Vánoce? :-Q:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehneci kyta na vine jehnecí kýta na rozmarýnu jehněčí na víně jehněčí na červeném víně jehněčí kýta na červeném víně jak připravit jehněčí kýtu jehněčí kýta recept jehněčí kýta nejlepší recept jehněčí kýta jehněčí kýta se špenátem jehnečí na na červeném víně jehneci maso na červeném víně jehněčí kýta na pánvi pečené jehněčí maso na víně jehnečí kýta nejlepší recepty marinovana jehneci kyta priprava jehneci kyty recept na jehněčí na rozmarýnu jehneci gulas na vine jehnecí maso na červeném vínu