Jehněčí kýta na červeném víně

Jiné maso Doba přípravy: 3 hodiny 2 názory

Jiné maso Doba přípravy: 3 hodiny 2 názory

Suroviny

jehněčí kýta (s kostí nebo bez ní)
400-500 ml červeného vína (suché víno)
kořenová zelenina (3 menší mrkve, 2 menší petržele, kousek celeru)
2 menší cibule
svazek bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj)
kousek másla
3 lžíce rajského protlaku
hovězí vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso jsem osolila, opepřila a protože bylo bez kosti, svázala jsem ho do lepšího tvaru.

  2. V hrnci jsem rozpálila olivový olej a maso na něm opekla.

  3. Maso jsem dala stranou a ve výpeku osmahla kostičky kořenové zeleniny až začaly zlátnout.

  4. Přidala jsem cibuli, bylinky, máslo a po chvíli rajský protlak. Ještě chvíli jsem směs míchala a pak podlila vínem. Nechala jsem ho skoro všechno vyvařit, vrátila do hrnce maso, zalila vývarem, přiklopila a nechala asi 2 hodiny dusit doměkka.

  5. Pak jsem maso vyndala z omáčky a tu jsem propasírovala, dochutila solí a pepřem a maso nakrájela na plátky. Jako přílohu jsem zvolila štouchané brambory s petrželkou.

Komentáře k receptu Jehněčí kýta na červeném víně

Tématické fráze: jehněčí na víně jehněčí kýta recept jehneci kyta jehněčí kýta s kostí recept jehněčí kýta na zelenině jehněčí kýta nejlepší recept jehněčí guláš z kýty jehněčí kýta s kostí jehněčí maso na víně jehneči kýta recepty jehněčí na kořenové zelenině jehneči na vině recept jehněčí recepty recept na jehneci kytu jehněčí kýta na kořenové zelenině recepty jehněčí kýta recept na jehněčí na víně jehněčí ragú na víně pečená jehněčí kýta na zelenině jehněčí na zelenině a víně