Jehněčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem naložte maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso stačí nakrájet na na kostky, smíchat s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 543 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 5,40 g |
– nasycené | 2,44 g |
– nenasycené | 2,07 g |
–– mononenasycené | 1,89 g |
–– polynenasycené | 0,18 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Den předem naložte maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso stačí nakrájet na na kostky, smíchat s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a…
Maso očistíme od tuku a nakrájíme na cca 3x3 cm kostky. V pánvi rozpálíme olej s nakrájenou slaninou. Vložíme maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran. Potom…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu (pro neznalce - přestane být bílá, ale začne pomalu žloutnout), přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme.…
Pro milovníky gulášů je tu speciální recept – jehněčí guláš! Díky velkým kusům masa a chutné příloze se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu.…
Jemné a zdravé jehněčí maso je opravdová pochoutka, jeho příprava navíc není složitá. Stačí ho zatáhnout na pánvi a poté podusit v troubě spolu s paprikou a bramborami.…
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako…
Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce…
Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na rezance narezané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.Zasypeme paprikou, osolíme, podlejeme vínom a vývarom,…
Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme. Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí : ½ zemiakových plátkov, jemne…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpražíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vložíme na kostky nakrájené maso, osmahneme.Zasypeme paprikou, přidáme…
Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a…
Smíchala jsem asafetidu s 2 lžícemi vody. Přidala jsem jí do jogurtu a dobře promíchala. Marinádu jsem dobře promíchala s masem. Marovala jsem ho 30 minut. Nejlépe přes…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Vložíme nasekané mäso aj s kosťami, krátko orestujeme, zasypeme mletou paprikou, pridáme bobkový list, korenie, majoránku,…
V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme.Na másle zpěníme najemno nakrájenou…
Všechno smícháme dohromady jako když děláme klasickou sekanou z vepřovo-hovězího.Suroviny dejte podle chuti, jak jste zvyklí. Já jsem dala na cca dvě hrsti masa dva…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Mäso narežeme na kocky a premiešame so soľou a mletým korením. Na troche oleja orestujeme dobleda nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnúť. Podlejeme…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Když zbyde vánočka, co z ní připravit? Francouzský toust nebo jednoduchý crumble!
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem