Jehněčí na víně
K období Velikonoc patří také jehněčí maso, které se tradičně připravuje v neděli, tedy na Boží hod. Dlouhá doba pečení zajistí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Jehněčí na víně příjemně voní po tymiánu a podáváme jej ideálně s bramborovou kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Maso osušíme a pořádně osolíme a opepříme ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 2: Na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme, vyjmeme z pánve a na vysmaženém tuku opečeme cibuli. Přidáme lístky tymiánu a cibulovou směs rozložíme na dno pekáčku.
Krok 3: Na to dáme maso a vše zalijeme vínem. Přiklopíme pekáček a pečeme při 160 °C asi 3 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší a s čerstvou petrželkou.
Zveřejněno 13. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Moje poznámka
Jehněčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkMWp
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 17 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 6 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 8 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 8 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 9 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 10 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
olej,
cibule,
tymián,
víno červené suché,
petrželka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.