Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová nádivka

Nádivku připravujeme zejména na slavnostní obědy či na Velikonoce. Jarní nádivku z vařeného uzeného masa doplní také pikantní kopřivy. Mladé lístky dodají nádivce zajímavou chuť i vůni a získá díky nim i na vláčnosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Troubu zapneme na 190 °C. Krok 2: Housky nakrájíme na kostičky. Vložíme je do větší mísy a zalijeme rozšlehanými žloutky s rozpuštěným vychladlým máslem. Krok 3: Přidáme nadrobno nasekané kopřivy, na kostičky nakrájené uzené maso, mandle a směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše promícháme a nakonec zlehka zapracujeme tuhý bílkový sníh. Krok 4: Nádivku přendáme do vymazané formy na věnec, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 190 ºC.

TIP: Jak připravit kopřivy do nádivky

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KPA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KPA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houska, vejce, máslo, kopřivy, uzené maso vařené, sůl, mandle loupané, pepř mletý, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu