Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenStrapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 491 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,03 g |
– nenasycené | 2,10 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v…
Všechny suroviny na těstíčko dáme do mísy a metlou promícháme. Pokud je těstíčko řídké, přidáme trochu mouky. Necháme 20 minut odstát.Uvařené uzené maso nakrájíme na…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí. V hrnku…
2 velké cibule nakrájíme nadrobno, uzené maso na větší kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a menší část odebereme stranou na závěrečné dokončení. Vejce…
Výbornou smetanovou omáčku plnou čerstvých voňavých jarních bylin podáváme s nadýchaným smaženým svítkem a plátkem uzeného masa nebo vejci vařenými natvrdo. Takový chod…
Výborné zelí se špekem a uzeným masem můžete udělat i podle tohoto receptu, z hlávky pekingského zelí. Základ ze špeku a cibule dodá zelí skvělou chuť, kterou doplní…
Buchty nemusíme připravovat jen na sladko. Výborné jsou i slané, plněné uzeným masem. Připravíme je z kynutého těsta, do kterého zabalíme náplň z masa, smažené cibulky a…
Houby očistíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci másla doměkka. V hrnečku rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a necháme cca 15…
Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a…
Do vymasteného pekáča rozložíme kyslú kapustu, uložíme na malé kocôčky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme.Posypeme na kocky narezaným údeným mäsom.Zakryté pečieme v…
Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.Pohanku…
Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca…
Brokolici krátce povaříme asi 2 minuty, tousty lehce pomažeme máslem z obou stran, položíme na plech a obložíme uzeným, rozložíme růžičky brokolice a polijeme směsí…
Nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na oleji a promícháme ji s horkým vařeným zelím a nakrájeným uzeným masem. Salát osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli…
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme pokrájenou veškerou zeleninu i hlívu ústřičnou a pridáme k cibulce také orestovat. Osolíme, opepříme, doladíme vegetou, tymiánem a…
Šošovicu namočíme na cca 20 min do vody. Vody dávame len toľko, aby tesne zakryla šošovicu a tá ju všetku vstrebala. Na veľkej panvici na oleji restujeme za stáleho…
Maso si nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme rozetřeme. Do mísy si dáme brynzu, máslo, zakysanou smetanu. Dále přidáme oba česneky, nasekané papričky, maso.…
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce. Vodu po dovaření ještě osolíme a…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Velmi jednoduchá příprava do dvaceti minut, například pro všední den. Pár jednoduchých surovin, které bude stačit přidat k vývaru a polévku máte na stole.