Jarní kopřivová nádivka

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 min. 2 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 60 min. 2 názory

Suroviny

500 g uzeného masa
500 g toastového chleba
5 vajec
sůl
pepř
medvědí česnek
4 hrsti kopřiv (lze nahradit špenátem)
strouhanka
máslo nebo tuk

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí vody a 30 min vaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa. Přidáme nakrájené maso, nasekané kopřivy a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme.

  3. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká, zahustíme jí strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.

Komentáře k receptu Jarní kopřivová nádivka

  • Míla Míla(neregistrovaná)

  • spagetka spagetka

    Určitě zajímavá varianta nádivky:yes:, ale asi bys měla změnit kategorii, Zeleninová asi neprojde ;-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jarní nádivka kopřivová nádivka jarní nádivka recept kopřivová nádivka recept jarní nádivka recepty nádivka koprivova nejlepší koprivova nadivka recept koprivova nadivka recept na jarní nádivku kopřivová nádivka do kuřete kopřivová velikonoční nádivka koprivovanadivka jarni nádivky jarní nádivka fotografie recept jarní nádivka koprivova nadivky recept kopřlvová nádivka nejlepší jarní nádivka velikonoční nádivka od sapika velikonoční nádivka podle sapíka