Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Tradičního velikonočního beránka můžeme připravit i z těsta provoněného perníkovým kořením. K této chuti se pak zajisté hodí i mleté oříšky, kterými těsto ochutíme. Hotového beránka pak doplníme polevou z hořké a bílé čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme 180 °C Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko, prošleháme. Krok 3: Následně přidáme koření, kypřicí prášek s moukou a oříšky. Promícháme v těsto Krok 4: Vlijeme do připravené formy a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Zkusíme špejlí upečenost těsta. Krok 5: Po vychladnutí polijeme beránka roztopenou hořkou čokoládou a až zaschne, dozdobíme roztopenou bílou čokoládou. Z cukrářských ozdob použijeme kuličky na očička.

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka polohrubá, ořechy vlašské, kypřící prášek do pečiva, koření do perníku, tuk, mouka hrubá, čokoláda hořká, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu