Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Tradičního velikonočního beránka můžeme připravit i z těsta provoněného perníkovým kořením. K této chuti se pak zajisté hodí i mleté oříšky, kterými těsto ochutíme. Hotového beránka pak doplníme polevou z hořké a bílé čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme 180 °C Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a mléko, prošleháme. Krok 3: Následně přidáme koření, kypřicí prášek s moukou a oříšky. Promícháme v těsto Krok 4: Vlijeme do připravené formy a pečeme při 180 °C asi 50 minut. Zkusíme špejlí upečenost těsta. Krok 5: Po vychladnutí polijeme beránka roztopenou hořkou čokoládou a až zaschne, dozdobíme roztopenou bílou čokoládou. Z cukrářských ozdob použijeme kuličky na očička.

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový beránek s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5lM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mléko, mouka polohrubá, ořechy vlašské, kypřící prášek do pečiva, koření do perníku, tuk, mouka hrubá, čokoláda hořká, čokoláda bílá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu