Kuřecí rigatone s česnekem a smetanou

Suvicka Kuchař:

Doba přípravy: 1 hodina PT1H00M 3 porce Pro začátečníky 6 názorů

A je to.  :-)
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

2 prsní kuřecí řízky
1/2 cibule
olej
4 stroužky česneku
10 dkg Šunkového salámu
500 ml vody
1 kostka kuřecího bujonu
smetana 33%
200 ml mleka
4 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, salám nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, osmažíme cibulku do sklovata, přidáme a osmahneme salám. Poté dáme na pánev maso. Osmažíme také a zalejeme vodou. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka. Kdyz začne voda vřít, přidáme kostku bujonu.

  2. Mezitím si smícháme mléko s moukou - pěkně rozšleháme metličkou. Jak je maso měkčí, zalejeme smetanou, přivedeme k varu a pak přidáme mléko s moukou. To nám omáčku pěkně zahustí. Osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek a nakonec gril. koření a majoránku. Provaříme kolem 10 minut, aby se nám všechno spojilo.

  3. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme rigatony, nebo jiné těstoviny, které máme rádi (špagety, farfalle, atd.).

Poznámka

Tento recept je velmi jednoduchý, nechtěla jsem ho sem ani dávat. Ale možná, že začátečníkům pomůže tak, jak kdysi pomohl mě. Samozřejmě, do omáčky lze přidat také zeleninu, nebo houby, různá koření atd. Tohle je úplně to nejzákladnější a nejjednodušší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí rigatone s česnekem a smetanou

  • Daniella O. Daniella O.

    Kati, dobre, ze jsi recept pridala. Kazdy si ho muze upravit podle sveho. Inspirace je dulezita a nekdy tady hledame rychlovky. Me se tam libi ty houbicky, posilam ti bodika....:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka(autorka receptu)

    Mame se Elizo, vzdyt ja jsem tu nasla takovou spoustu inspirace a dobrych receptu. Moc mi to pomohlo. Ne ze bych byla skvela kucharka, ale myslim, ze moji rodine chutna. A to i diky vam, skvelym kucharkam a topreceptum. Diky za komentik. :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka(autorka receptu)

    Mila Kalinko, do omacky lze pridat take houby (zampiony, nebo i nasusene doma), nebo zeleninu (cerstva nebo zmrazena) a nebo muze byt jen z kureciho a nic k tomu uz pridavat nemusis. Psala jsem to do poznamky. Zalezi na chuti kazdeho. Nemas rada salam, nedavej ho do omacky. I tak si myslim, ze by to nemuselo byt spatne. Chce to zkusit. :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Kdyby byl v začátcích mého vaření internet a já se dostala k tomuto receptu, jistě bych ho uvařila a sklidila úspěch. Dlouho jsem trpěla představou z domova, jak na těstoviny - na špagety kečupová omáčka s točeným salámem nebo mletým masem, posypat eidamem (a někdy ani to ne), ke kolínkům rajská nebo kuře na paprice. ;-):-8:no: Moje začátky lehké nebyly, jídla byla sice docela dobrá, ale bez nápadu...dneska kdo chce, ten si cestu k dobrému vaření najde snadněji... Se mají, což...?

    Odpovědět

  • Kalinka Kalinka

    No nevim ke kurecimu davat jeste Junior nebo sunkac, to neni to prave. :no:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo