Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánková hnízda

Pomazánková hnízda, s vajíčkovou pomazánkou, vás na první pohled ohromí svým vzhledem. Jemná vajíčková pomazánka ve vaječných skořápkách, podávaná s opečeným pečivem, vám zajisté přijde k chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě vaříme vejce 10 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Krok 2: Žloutky dáme do mističky, osolíme a opepříme je. Přidáme hořčici s polovinou majonézy a změklé máslo. Vše společně utřeme na jemnou pastu. Krok 3: Bílky nadrobno nakrájíme a vmícháme je k žloutkové směsi. Přidáme zbylou majonézu a nasekanou pažitku. Pomazánku důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí s pepřem. Dáme odležet do lednice. Krok 4: Z toastového chleba vykrojíme kolečka, která osmažíme na slabé vrstvě másla. Pomazánku dáme do vaječných skořápek a podáváme společně s opečeným pečivem.

Zveřejněno 16. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMmr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánková hnízda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, hořčice plnotučná, majonéza, pečivo, chléb toustový, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu