Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák s rajčaty

Čas od času není od věci si připravit snadný bezmasý pokrm. Přesně takový je zapečený květák s rajčaty a sýrem, lehce okořeněný muškátovým oříškem. Skvělou večeři zvládnete připravit téměř bez práce a během chvíle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a 10 minut povaříme v osolené vodě do poloměkka. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku, pak je nakrájíme na plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Do mísy vyskládáme střídavě květákové růžičky a plátky rajčat. Jednotlivé vrstvy průběžně osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Vejce rozšleháme se smetanou, ochutíme špetkou muškátového oříšku a přelijeme květák. Sýr nastrouháme a smícháme se strouhankou a nasekanou petrželkou. Krok 4: Touto směsí vše posypeme a navrch položíme několik kousků másla. Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme 30 minut. Podáváme s brambory nebo bílým pečivem.

TIP: Jaké pokrmy uvařit z květáku?

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Xj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Xj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, rajče, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, smetana, vejce, sýr tvrdý, strouhanka, petrželka zelená, máslo, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu