Zapečený plněný květák

Suroviny

1 celý květák
10 dkg slaniny
1 Hermelín
10 dkg Nivy nebo jiného sýra s plísní
šunka nebo salám, klidně suchý
sůl
1 vejce
zakysaná smetana - malý kelímek
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu.

  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, parmazán a vajíčko a nalijeme na květák. Potom zapečeme, zhruba 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

    Můžeme podávat s bramborem nebo jako samostatné jídlo, teplý i studený.

Komentáře k receptu Zapečený plněný květák

Tématické fráze: plněny květák květák s mletým masem podle ládi hrušky zapečený květák květák podle ládi hrušky pečený květák v celku zapečený květák v celku květák s mletým masem od ládi hrušky zapeceny kvetak cely recepty ládi hrušky květák zapečený celý květák květák recepty hruška květák se sekanou spikovany kvetak zapékaný květák zapečený kvétak se sekanou plněný květák v celku květák se sekanou květák s mletým masem ládi hrušky kvetak se sekanou od ladi hrusky recepty ládi hrušky kvetak se sekanou