Zapečený plněný květák

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

1 celý květák
10 dkg slaniny
1 hermelín
10 dkg nivy nebo jiného sýra s plísní
šunka nebo salám, klidně suchý
sůl
1 vejce
zakysaná smetana - malý kelímek
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu.

  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, parmazán a vajíčko a nalijeme na květák. Potom zapečeme, zhruba 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

    Můžeme podávat s bramborem nebo jako samostatné jídlo, teplý i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 188 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený plněný květák

Tématické fráze: plněny květák květák s mletým masem podle ládi hrušky květák podle ládi hrušky zapečený květák pečený květák v celku květák s mletým masem od ládi hrušky zapečený květák v celku recepty ládi hrušky květák zapeceny kvetak cely květák recepty hruška květák se sekanou zapečený celý květák spikovany kvetak zapékaný květák zapečený kvétak se sekanou plněný květák v celku květák se sekanou květák s mletým masem ládi hrušky kvetak se sekanou od ladi hrusky recepty ládi hrušky kvetak se sekanou

Zapomněl/a jsem heslo