Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galetky s rebarborou a jahodami

Galetky pocházejí z Francie, kde se pečou jako koláče bez formy. Tato verze s jahodami a rebarborou spojuje sladkost léta s jemně nakyslou chutí, zabalenou v krásně křehkém těstě. Neváhejte a pusťte se do jejich přípravy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme a promícháme s cukrem a solí. Poté zapracujeme povolené máslo. Přidáme vodu a a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky silné asi 2 cm. Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Krok 4: Rebarboru promícháme s jahodami. Přidáme mouku, cukr a směs promícháme. Krok 5: Připravené těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme kruh, do středu naneseme ovocnou směs a okraje přehneme dovnitř. Krok 6: Galetky přeneseme na připravený plech a pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 50 minut. Krok 7: Po upečení necháme dezert vychladnout a nakonec vše pocukrujeme.

TIP: Galetky - francouzský moučník

Zveřejněno 7. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galetky s rebarborou a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDX6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galetky s rebarborou a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDX6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, sůl, máslo, voda, rebarbora, jahody, mouka hladká, cukr krupice, cukr

Přidat fotografie receptu