Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,05 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,02 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 40,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přílohu můžeme zvolit podle chuti. Např.bílé zelí a houskový knedlík, červené zelí a bramborový knedlík nebo bramborovou kaši.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2021 11:54
12. 4. 2020 10:27
Burns:
S první větou souhlasím
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží)
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že
S první větou souhlasím
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží)
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že
12. 4. 2020 06:46
Rozhodně bych nedával Masox ani cibuli.Skopové a divočina jsou masa nasládlá a cibule jim nepřidá,jinak výborné
1. 3. 2014 09:39
Prosim Vas, proc tam davate masox? Proc prznit vyjimecnou chut jehneciho chemii?
2. 11. 2012 12:54
Je to supr,jen bych dodal že při pečení jsem ještě přidal větvičku rozmarýnu a opravdu to nemá chybu, A pro Anči Kocíkovou jehňátka kupuji vždy celé vůbec není problém od soukromníka v srpnu nebo v září 3-4 měsíční zabité a načtvrcené a hlavně levné ne jako v obchodě a perfektní je i svíčková zrovna kýtu peču a podlévám červeným vínem
22. 4. 2012 12:39
Tedy ten recept vynikající!!Moc velká ňamkawww.toprecepty.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/21551-jehneci-kyta...
23. 1. 2012 10:33
Kýta (3,4 kg¨) se povedla fantasticky a po jiných, vyzkoušených receptech budu používat jen tento.+
17. 11. 2011 17:55
Budu dělat v neděli.Přijde vnučka s manželem a dětmi a ještě nikdy jehněčí nejedli.Jsem zvědavá,já ho takhle miluji.
20. 6. 2011 15:28
krásné masenko ale jehněčí asi taky,jak Ann,neseženu
20. 6. 2011 12:20
Letos na velikonoce jsem se taky konečně odhodlala udělat jehněčí,dělala jsem ho s hromadou česneku,rozmarýnu a tymiánu,podlila vínem a bylo taky vynikající. Dávám bodíka
20. 6. 2011 11:46
20. 6. 2011 10:43
Míšo, moc velká dobrota a pokud mám, peču stejně, ale už dlouho jsem neměla a je to táááák dobrý, že máš 4.bod
20. 6. 2011 09:46
Mně se od letošních velikonoc po téměř 20 letech daří nutit muže papat skopové a hlavně jehněčí, hurááá - já ho miluju, on byl zastaralého mínění - chudinky jehňátka -ale telátka mu nevadily. Takže takhle nějäk to znám, určitě udělám br.kaši, my knedlíky moc nemusíme
20. 6. 2011 09:36
Aničko, Vašku děkuji Aničko, kýtu jsem dostala a pořád jsem přemýšlela, jak ji upravit. Nakonec jsem zvolila tuto jednoduchou variantu a bylo to dobré. Jen bych příště zvolila jako přílohu bramborovou kaši
20. 6. 2011 09:34
Veliká dobrota. +bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 11 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 11 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 12 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 12 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 12 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Gastro glosa: Stane se vítěz Peče celá země Vojta novým Maršálkem? Nabízí se to, ale možná se dočkáme šoku
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí kýta jehneci na cesneku jehněčí kýta recept jehněčí kýta nejlepší recept pečené jehněčí na česneku jehněčí maso recepty kýta jehněčí kýta recepty jehněčí pečeně na česneku recept na jehněčí kýtu jehněčí maso na česneku jehněčí pečeně recept recepty jehneci kyta jehněčí pečeně recepty z jehněčí kýty recept jehněčí kýta pečené jehněčí maso na česneku skopová kýta na česneku jak upravit jehněčí maso recepty na jehněčí kýtu jehněči pečeně recepty
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, sůl, cibule, olej olivový, mouka hladká, libeček, koření nové koření, jalovec, vývar masový
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
16 názorů