Jehněčí kýta na česneku

misza Kuchařka: misza

Doba přípravy: 3,5 hodiny 4 porce Jiné maso 15 názorů

Suroviny

Jehněčí kýta
8 stroužků česneku
2 lžíce soli
2 velké cibule
olivový olej
libeček
2 kuličky nového koření
2 kuličky jalovce
masox
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prolisovaný česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet.

  2. Do hlubšího plechu dáme cibule nakrájené na proužky, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu. Pečeme dohromady asi 3 hodinky na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu vodu a kýtu občas polijeme výpekem. Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do výpeku 1-2 lžíce hladké mouky a promícháme.

  3. Po upečení maso vytáhneme a naporcujeme. Z výpeku odstraníme koření a můžeme vše rozmixovat dohladka.

Poznámka

Přílohu můžeme zvolit podle chuti. Např.bílé zelí a houskový knedlík, červené zelí a bramborový knedlík nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 151 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí kýta na česneku

  • casino casino

    Burns:
    S první větou souhlasím :yes:
    Každoročně dělám klasiku:
    Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
    Místo koření - rozmarýn:yes::yes:
    ***
    U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží):yes::yes::yes:
    Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
    No, samozřejmě bez cibule, že ;-)

    Odpovědět

  • Burns Burns

    Rozhodně bych nedával Masox ani cibuli.Skopové a divočina jsou masa nasládlá a cibule jim nepřidá,jinak výborné:-)

    Odpovědět

  • Bohous Bohous(neregistrovaný)

    Prosim Vas, proc tam davate masox? Proc prznit vyjimecnou chut jehneciho chemii?:-(

    Odpovědět

  • Slávek Slávek(neregistrovaný)

    Je to supr,jen bych dodal že při pečení jsem ještě přidal větvičku rozmarýnu a opravdu to nemá chybu, A pro Anči Kocíkovou jehňátka kupuji vždy celé vůbec není problém od soukromníka v srpnu nebo v září 3-4 měsíční zabité a načtvrcené a hlavně levné ne jako v obchodě a perfektní je i svíčková zrovna kýtu peču a podlévám červeným vínem ;-):-!

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

  • Jindra Puntschuh Jindra Puntschuh(neregistrovaný)

    Kýta (3,4 kg¨) se povedla fantasticky:-p a po jiných, vyzkoušených receptech budu používat jen tento.+:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bresta bresta(neregistrovaná)

    :yes::yes:Budu dělat v neděli.Přijde vnučka s manželem a dětmi a ještě nikdy jehněčí nejedli.Jsem zvědavá,já ho takhle miluji.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásné masenko:-p:-p:yes::yes: ale jehněčí asi taky,jak Ann,neseženu:-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Letos na velikonoce jsem se taky konečně odhodlala udělat jehněčí,dělala jsem ho s hromadou česneku,rozmarýnu a tymiánu,podlila vínem a bylo taky vynikající:-p. Dávám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Bibinka Bibinka

    Míšo, moc velká dobrota a pokud mám, peču stejně, ale už dlouho jsem neměla a je to táááák dobrý, že máš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mně se od letošních velikonoc po téměř 20 letech daří nutit muže papat skopové a hlavně jehněčí, hurááá - já ho miluju, on byl zastaralého mínění - chudinky jehňátka -ale telátka mu nevadily:-O;-). Takže takhle nějäk to znám, určitě udělám br.kaši, my knedlíky moc nemusíme :-p:-p

    Odpovědět

  • misza misza(autorka receptu)

    Aničko, Vašku děkuji:-) Aničko, kýtu jsem dostala a pořád jsem přemýšlela, jak ji upravit. Nakonec jsem zvolila tuto jednoduchou variantu a bylo to dobré. Jen bych příště zvolila jako přílohu bramborovou kaši;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Veliká dobrota. +bodík 2

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OKde vzít jehně a neukrást:-D:-D
    Moc hezky připravené jídlo za první plusík:-p+1:yes:Nechala bych se pozvat;-):-*

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí kýta jehneci na cesneku jehněčí kýta recept jehněčí kýta nejlepší recept pečené jehněčí na česneku jehněčí maso recepty kýta jehněčí kýta recepty jehněčí pečeně na česneku recept na jehněčí kýtu jehněčí maso na česneku jehněčí pečeně recept recepty jehneci kyta jehněčí pečeně recepty z jehněčí kýty recept jehněčí kýta pečené jehněčí maso na česneku skopová kýta na česneku jak upravit jehněčí maso recepty na jehněčí kýtu jehněči pečeně recepty