Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,05 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,02 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 40,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přílohu můžeme zvolit podle chuti. Např.bílé zelí a houskový knedlík, červené zelí a bramborový knedlík nebo bramborovou kaši.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2021 12:54
12. 4. 2020 11:27
Burns:
S první větou souhlasím
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží)
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že
S první větou souhlasím
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží)
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že
12. 4. 2020 07:46
Rozhodně bych nedával Masox ani cibuli.Skopové a divočina jsou masa nasládlá a cibule jim nepřidá,jinak výborné
1. 3. 2014 10:39
Prosim Vas, proc tam davate masox? Proc prznit vyjimecnou chut jehneciho chemii?
2. 11. 2012 13:54
Je to supr,jen bych dodal že při pečení jsem ještě přidal větvičku rozmarýnu a opravdu to nemá chybu, A pro Anči Kocíkovou jehňátka kupuji vždy celé vůbec není problém od soukromníka v srpnu nebo v září 3-4 měsíční zabité a načtvrcené a hlavně levné ne jako v obchodě a perfektní je i svíčková zrovna kýtu peču a podlévám červeným vínem
22. 4. 2012 13:39
Tedy ten recept vynikající!!Moc velká ňamkawww.toprecepty.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/21551-jehneci-kyta...
23. 1. 2012 11:33
Kýta (3,4 kg¨) se povedla fantasticky a po jiných, vyzkoušených receptech budu používat jen tento.+
17. 11. 2011 18:55
Budu dělat v neděli.Přijde vnučka s manželem a dětmi a ještě nikdy jehněčí nejedli.Jsem zvědavá,já ho takhle miluji.
20. 6. 2011 16:28
krásné masenko ale jehněčí asi taky,jak Ann,neseženu
20. 6. 2011 13:20
Letos na velikonoce jsem se taky konečně odhodlala udělat jehněčí,dělala jsem ho s hromadou česneku,rozmarýnu a tymiánu,podlila vínem a bylo taky vynikající. Dávám bodíka
20. 6. 2011 12:46
20. 6. 2011 11:43
Míšo, moc velká dobrota a pokud mám, peču stejně, ale už dlouho jsem neměla a je to táááák dobrý, že máš 4.bod
20. 6. 2011 10:46
Mně se od letošních velikonoc po téměř 20 letech daří nutit muže papat skopové a hlavně jehněčí, hurááá - já ho miluju, on byl zastaralého mínění - chudinky jehňátka -ale telátka mu nevadily. Takže takhle nějäk to znám, určitě udělám br.kaši, my knedlíky moc nemusíme
20. 6. 2011 10:36
Aničko, Vašku děkuji Aničko, kýtu jsem dostala a pořád jsem přemýšlela, jak ji upravit. Nakonec jsem zvolila tuto jednoduchou variantu a bylo to dobré. Jen bych příště zvolila jako přílohu bramborovou kaši
20. 6. 2011 10:34
Veliká dobrota. +bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 25 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 12 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční dobroty bez chyby: Upečte si tradiční Boží milosti podle M. D. Rettigové
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí kýta jehneci na cesneku jehněčí kýta recept jehněčí kýta nejlepší recept pečené jehněčí na česneku jehněčí maso recepty kýta jehněčí kýta recepty jehněčí pečeně na česneku recept na jehněčí kýtu jehněčí maso na česneku jehněčí pečeně recept recepty jehneci kyta jehněčí pečeně recepty z jehněčí kýty recept jehněčí kýta pečené jehněčí maso na česneku skopová kýta na česneku jak upravit jehněčí maso recepty na jehněčí kýtu jehněči pečeně recepty
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, sůl, cibule, olej olivový, mouka hladká, libeček, koření nové koření, jalovec, vývar masový
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
16 názorů