Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře

Křupavá strouhanka, šťavnaté maso a poctivá porce bramborového salátu nebo kaše – smažený řízek je stálice českých stolů, která chutná dětem i dospělým. Ať už sáhnete po vepřovém, kuřecím nebo telecím, s tímto receptem vykouzlíte vždy dokonalý oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

yksramaz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 110 °C. Krok 2: Čerstvé klasické rohlíky dáme do mixéru a umixujeme z nich strouhanku. Krok 3: Vepřové, telecí, nebo při nejhorším kuřecí řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a poté zprudka krátce osmažíme na sádle. Krok 4: Do většího hrnce nebo pekáče dáme tlusté krajíce chleba, na ně položíme smažené řízky a dáme přikryté na 45 minut do trouby. Krok 5: Výsledkem je šťavnaté nevysušené maso a křupavá strouhanka s minimem tuku. Krok 6: Jako příloha se hodí vařený brambor, bramborová kaše, bramborový salát, vídeňský salát...

TIP: Top 7: Řízky - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 7. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7B6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY7B6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, sádlo, sůl, vejce, rohlík, mouka hladká, chléb

Přidat fotografie receptu