Pórkovo-hráškový krém s krutonky
Krémové polévky jsou skvělé pro zasycení i na chuť. Osvěžující zelenkavou polévku krémové textury připravíme z pórku restovaného na másle, ke kterému přidáme i sladký hrášek. Vše pak doladí koření a smetana.
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
Krok 2: Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Pak vše rozmixujeme ponorným mixerem a vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 15 minut.
Krok 3: Bagetku nakrájíme na kostičky, opečeme na másle dozlatova a přidáme do horké polévky.
Zveřejněno 17. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkovo-hráškový krém s krutonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6mzX
Moje poznámka
Pórkovo-hráškový krém s krutonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6mzX
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 4 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 27 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 4 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 4 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 5 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 7 hodinami
Suroviny:
pórek,
máslo,
vývar zeleninový,
hrášek,
mouka hladká,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
bageta
Komentáře (1)