Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Krémové polévky jsou skvělé pro zasycení i na chuť. Osvěžující zelenkavou polévku krémové textury připravíme z pórku restovaného na másle, ke kterému přidáme i sladký hrášek. Vše pak doladí koření a smetana.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Krok 2: Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Pak vše rozmixujeme ponorným mixerem a vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 15 minut. Krok 3: Bagetku nakrájíme na kostičky, opečeme na másle dozlatova a přidáme do horké polévky.

TIP: Jak připravit křupavé krutony

Zveřejněno 17. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mzX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo-hráškový krém s krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6mzX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, máslo, vývar zeleninový, hrášek, mouka hladká, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, bageta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu