Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová žemlovka

Dokonale chutný sladký oběd v podobě žemlovky můžeme připravit i v letní verzi. Jablka tentokrát nahradíme jahodami. Pod vrstvou rohlíků tak najdeme osvěžující náplň z plátků čerstvých jahod, které leží na lahodném tvarohu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Přebytečné mléko vymačkáme. Vyložíme jimi vymazané dno pečicí formy. Krok 2: Měkký tvaroh smícháme s cukrem moučkou a rozetřeme na rohlíky. Krok 3: Očištěné jahody nakrájené na plátky rozložíme na vrstvu tvarohu a zakryjeme namočenými rohlíky. Krok 4: Horní vrstvu posypeme skořicovým cukrem a přidáme vločky másla. Krok 5: Pečeme v troubě na 140–160 °C asi 35 minut (dokud není žemlovka na povrchu krásně zlatavá a křupavá).

Zveřejněno 17. 6. 2025

Poznámka autora poslirecept

TIP: Podobným způsobem můžeme upéct i žemlovku z meruněk. Vždy vybereme především zralejší plody, které se lépe rozpečou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOAP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kOAP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jablíčková žemlovka, to je to strop, jak se říká ... ale s jahodami mě to nenapadlo, bude to stát za vyzkoušení :)

Suroviny:
tvaroh měkký, rohlík, jahody, cukr moučkový, máslo, mléko, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu