Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné burgery

Hamburgery patří v letní sezóně snad k nejoblíbenějším pokrmům. Máme pro vás recept na špičkový burger, plněný žampiony, cibulí a slaninou, od opravdového mistra grilování. Podle skvěle sepsaného postupu bude jeho příprava hračka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa přidáme trochu strouhanky a vejce, aby směs lépe držela tvar. Všechno důkladně promícháme rukama nebo lžící. Z masa vytvarujeme koule o hmotnosti přibližně 120 g. Pokud máme tvořítko na burgery, použijeme ho – do spodní části vložíme jednu kouli a zatlačíme, aby vznikl důlek na náplň. Druhou kouli vložíme do horní části tvořítka a vytvoříme masové víčko. Krok 2: Na litinové pánvi rozehřejeme trochu oleje. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slaninu a na plátky nakrájené žampiony. Restujeme do změknutí žampionů. Směs osolíme, opepříme a necháme chvíli vychladnout. Krok 3: Do důlku ve spodní části masa vložíme plátek čedaru, navrstvíme několik lžic žampionové směsi a přikryjeme dalším plátkem sýra. Nahoru přiložíme masové víčko a pomocí tvořítka zalisujeme. Rukama dotvarujeme burger a pečlivě zahladíme spoje, aby náplň během grilování nevytekla. Hotové burgery osolíme a opepříme z obou stran. Krok 4: V grilu připravíme dvě zóny – jednu na přímé a druhou na nepřímé grilování. Grilovací rošt potřeme slabou vrstvou oleje, aby se maso nepřichytilo. Burgery nejprve grilujeme nepřímo, dokud vnitřní teplota nedosáhne 60–65 °C. Teplotu ověřujeme vpichovým teploměrem – vpichujeme pouze do masa, ne do náplně. Nakonec burgery přeneseme nad přímý žár a z každé strany je opečeme zprudka asi 1 minutu pro zlatavou krustu. Krok 5: Burgerové bulky rozkrojíme a opečeme je z řezné strany dozlatova. Spodní část potřeme ochucenou majonézou, přidáme rukolu, položíme hotový burger, navrch položíme plátek rajčete a přiklopíme horní částí bulky.

TIP: Jak vyčistit gril

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

Podrobný videorecept, kde uvidíte jak plněné burgery správně udělat, najdete zde: youtu.be/0rTnrk8TiXw

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD46

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD46

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuk, vejce, žampióny, cibule, máslo, sýr chedar, sůl, pepř mletý, houska hamburgerová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu