Burgery z hovězího mletého masa

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Na poctivý burger z grilu nemusíte čekat až do léta! S elektrickým kontaktním grilem si ho můžete dopřát kdykoli budete mít chuť... Třeba už dnes k večeři!
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

800 g hovězího mletého masa
olivový olej
sůl a čerstvě mletý černý pepř
4 burgerové bulky
4 plátky čedaru
4 lžičky majonézy
kadeřavý salát, omytý a natrhaný na větší kusy
1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
2 velké nakládané okurky, nakrájené na tenká kolečka
4 lžičky dobrého kečupu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme z každého kousku cca 2 cm vysoký burger. Každý v dlaních lehce promneme s olivovým olejem, z obou stran osolíme, opepříme a dáme stranou.

  2. Bulky podélně rozkrojíme. Zapneme elektrický kompaktní optigril, zvolíme ikonu programu „hamburger“ a zmáčkneme tlačítko OK. Jakmile je optigril rozehřátý na optimální teplotu, upozorní nás pípnutím. Vložíme připravené burgery a grilujeme do zaznění zvukového signálu. První pípnutí znamená Rare (jemně propečený), druhé pípnutí Medium (propečený) a třetí pípnutí Well done (dobře propečený). Stupně propečení je možné sledovat i podle barvy kulatého displeje. Pak optigril odklopíme, na každý burger dáme plátek čedaru a necháme ještě minutku opékat na odklopeném optigrilu společně s půlkami bulek otočenými řeznou stranou dolů.

  3. Potom spodní části opečených bulek potřeme majonézou, rozložíme na ně listy salátu, přidáme maso s rozpečeným sýrem, na něj plátky červené cibule, okurky a přiklopíme vrchní části housky, potřenou z opečené strany kečupem.

Poznámka

S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok. Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burgery z hovězího mletého masa

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: maso na burgery příprava masa na burger maso na burgery recept maso do burgeru maso na burger jake maso na burger mlety burger burger na kontaktním grilu jak pripravit maso na burger maso na burgry) maso do burger jaké hovězí maso na burgery burger z hovězího masa mletý hovězí na grilu recept recept na mletý burger burger priprava mleté maso na kontaktním grilu burger v kontaktnim na grilu hovězí maso na burger jaké hovězí maso na burger

Zapomněl/a jsem heslo