Jogurtové medovníčky

Suroviny asi 70 ks

350 ml jogurtu (nebo kefíru)
1 sklenice cukru (200 ml)
1 žloutek
1 vejce
1 lžíce medu
1 navršená lžička koření do perníku
3 lžíce oleje
1 lžička jedlé sody
asi 4 skleničky hladké mouky
Poleva:
1 bílek
3 lžíce moučkového cukru
šťáva z půlky citronu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a žloutek prošleháme s cukrem a medem, přidáme jogurt, koření a olej. Promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.

  2. Vypracujeme těsto - je dost lepkavé, vyválet nepůjde. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Lžičkou, namáčenou ve vodě, nabíráme kousky těsta a na plech děláme malé hromádky, vlhkou rukou je můžeme trošku ztvarovat. Jde to dobře.

  3. Pečeme při teplotě 170 st.C asi 20 minut - dorůžova. Mezitím prošleháme zbylý bílek s cukrem a citronovou šťávou. Rozpečené perníčky vyndáme z trouby a polevou je pomocí mašlovačky potřeme. Pak dáme do trouby dopéct ještě na 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Perníčky jsou vláčné, nevím, jaké budou další dny - ale vypadá to, že se dlouhého stáří nedožijí :D

Komentáře k receptu Jogurtové medovníčky

  • Hanka 41 Hanka 41

    Někde je asi chyba, i když jsem vše odměřila dle receptu. Tak výsledné těsto rozhodně rukou upravit nešlo, bylo řidké a musela jsem ho nalít do formy. Až vychladne uvidíme jestli bude aledpoň dobrý. :no:

    Odpovědět

Tématické fráze: jogurtový perník malé medovníčky jogurtové perníčky perník z jogurtu medovníčky z kefíru