Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí yakitori

Yakitori v sobě spojují jednoduchost přípravy a dokonalou vyváženost sladké, slané i kouřové chuti. Kousky šťavnatého kuřecího masa napíchneme na špejle a za častého potírání marinádou ugrilujeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Příprava omáčky: do misky nalijeme sójovou omáčku, mirin, saké, trochu vody a přisypeme třtinový cukr. Přidáme i nasekanou zelenou část jarní cibulky. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Krok 2: Směs přelijeme do rendlíku a pozvolna vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Menší část omáčky odložíme na podávání, zbytek necháme k potírání během grilování. Krok 3: Příprava masa a špízů: kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky vhodné k napichování. Bambusové špízy případně předem namočíme do studené vody, aby se na grilu nespalovaly. Na špízy střídavě napichujeme kuřecí maso a spodní bílé části jarní cibulky. Krok 4: Grilování špízů: grilovací rošt lehce potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Špízy rozložíme na rošt a gril zaklopíme. Grilujeme přibližně 2 minuty z jedné strany, poté špízy otočíme, opečenou stranu potřeme připravenou omáčkou a pokračujeme v grilování. Tento postup opakujeme – špízy pravidelně otáčíme a potíráme omáčkou, aby maso získalo lesklou glazuru a bohatou chuť. Krok 5: Dotažení a kontrola: grilujeme, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 74 °C – měříme pomocí vpichového teploměru. Celková doba grilování je přibližně 15 minut, záleží na velikosti kousků. Krok 6: Hotové špízy podáváme s odloženou částí omáčky jako dipem. Skvěle chutnají s rýží, sezamovým salátem nebo napařenou zeleninou.

TIP: Grilované kuřecí maso

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autora Tomas Dytrych

hrnek = 250 ml

Podrobný viderecept najdete zde: youtu.be/k_sv8k5gpZY

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí yakitori

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9jy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí yakitori

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9jy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso kuřecí, omáčka sojová, mirin, saké, voda, cukr třtinový, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu