Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z cukety

Cuketová bábovka je jednoduchý moučník, který zvládnete z pár základních surovin. Cuketa bábovku zvláční, skořice dodá chuť, a vše je hotové bez složitého pečení. Skvělý způsob, jak zužitkovat cuketovou úrodu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno (pokud máme mladou cuketu, neloupeme). Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Krok 5: Ke žloutkové pěně přilijeme olej, přidáme cuketu, polohrubou mouku s kypřicím práškem, vodu, skořici a promícháme. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme bílkový sníh. Krok 6: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Vložíme do trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky, a po vytažení musí být suchá bez drobečků.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, cuketa strouhaná, mouka polohrubá, kypřící prášek, voda, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu