Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z cukety

Cuketová bábovka je jednoduchý moučník, který zvládnete z pár základních surovin. Cuketa bábovku zvláční, skořice dodá chuť, a vše je hotové bez složitého pečení. Skvělý způsob, jak zužitkovat cuketovou úrodu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno (pokud máme mladou cuketu, neloupeme). Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny. Krok 5: Ke žloutkové pěně přilijeme olej, přidáme cuketu, polohrubou mouku s kypřicím práškem, vodu, skořici a promícháme. Nakonec do těsta zlehka zapracujeme bílkový sníh. Krok 6: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Vložíme do trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky, a po vytažení musí být suchá bez drobečků.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy

Zveřejněno 6. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZ11

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, cuketa strouhaná, mouka polohrubá, kypřící prášek, voda, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu