Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korejský salát z okurek

Křupavé okurky, sezamový olej, česnek a špetka chilli – to je recept na korejský salát, který skvěle doplní grilované maso, asijské pokrmy, nebo zachutná jen tak. Hotový za pár minut, osvěží a příjemně nakopne chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Okurky nakrájíme na slabé plátky, mírně osolíme, promneme a dáme do síta vykapat. Krok 2: V míse smícháme prolisovaný česnek, chilli pastu, ocet, cukr, olej, rybí omáčku a jemně krájenou jarní cibulku. Krok 3: Přidáme okapané okurky, vše důkladně promícháme a doplníme sezamovými semínky. Krok 4: Můžeme podávat hned, ale lepší je nechat salát pár hodin rozležet v ledničce.

TIP: Asijský okurkový salát v české kuchyni

Zveřejněno 17. 7. 2025

Poznámka autorky maris

Korejská chilli pasta Gochujang se dá koupit v obchodech s asijskými potravinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Korejský salát z okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQXR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Korejský salát z okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
okurka čerstvá, pasta chilli, česnek, ocet jablečný, cukr třtinový, olej sezamový, omáčka rybí, cibulka jarní, sůl, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu