Korejský špíz

mojetara Kuchař: mojetara

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

400 g vepřového masa – krkovičky nebo plece
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 červenou cibuli
sůl
pepř
sezamová semínka – můžete vynechat
Marináda:
1/2 šálku sójové omáčky
1/4 šálku rýžového octa
3 lžíce medu
2 lžičky sezamového oleje
5 stroužků česneku – prolisujeme
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a polovinu si dáme stranou. Maso vložíme do uzavíratelného sáčku nebo umělohmotného boxu a zalijeme polovinou marinády, dáme chladit. Tak mininálně na 30 minut, ale můžete marinádě čas na práci i přes noc.

  2. Cibuli i papriky si nakrájíme na kousky a střídavě navlékáme na špejli cibuli, papriky a maso. (Dřevěné špejle je dobré před použitím namočit do vody aspoň na 30 minut, maso se z nich lépe stahuje.)

  3. Narovnáme na grilovací pánev a jednotlivé díly přelijeme částí marinády, kterou jsme si odložili. Osolíme, opepříme a můžeme posypat i sezamovými semínky.

  4. Pánev umístíme v polovině trouby. Grilujeme asi tak 6 minut z každé strany, záleží na troubě. Při otočení opět potřeme marinádou.

Poznámka

Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/korejsky-spiz-vylet-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 378 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Korejský špíz

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: korejské recepty špíz korejske marinady grilovani spiz korejska vepřové špízy se sezamovym seminkem v troubě recepty z vepřového masa plecko korejské pikantní špízy marináda na vepřové špízy vepřová líná směs - špíz ii špíz plec