

Třený koláč s ovocem
Suroviny
- 200 g hery nebo másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 větší vejce
- 250 g polohrubé mouky
- 300 g rybíz nebo jiné ovoce
- cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a znovu šleháme do pěny.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřené pěny vmícháme polovinu proseté mouky, pak polovinu sněhu, pak zbytek mouky, sněhu a vyšleháme dohladka.
Těsto rozetřeme stěrkou do pekáčku vyloženého pečícím papírem, poklademe ovocem, kyselejší ovoce můžeme přisladit.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30-40 minut.
Poznámka od kuchařky
Plech jsem měla malý 35x25cm.
Inspiraci jsem čerpala z přílohy ŽENA A ŽIVOT Chuťovka Léto 2010
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Třený koláč s ovocem
-
nejlepší buchta! Budu tuto dělat neustále s ovocem
-
Dneska jsem ji upekla a dala jsem švestky a drobenku. Byla vynikající.
-
mňami dala bych si... ať už je léto
-
-
Prima osvěžení
7 bodík
-
Sousedka mi přinesla meruňky, takže jdu na to a přidávám bodana.
-
-
+3
-