Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové karbanátky

Cuketová sklizeň je v plném proudu a tak každý recept na spotřebování bohaté úrody této zeleniny přijde vhod. Smažené cuketové karbanátky jsou zcela bezmasé a pochutná si na nich celá rodina. Podávat je můžeme s vařeným bramborem, nebo samotné.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Slijeme a cuketu vymačkáme, aby nebyla mokrá. Krok 2: Poté cuketu slijeme, vymačkáme a dáme do mísy. Krok 3: Do hmoty přidáme mouku, vločky a vejce. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme majoránku, pepř a sůl. Krok 4: Ze směsi tvarujeme malé a tenké placičky, které smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Krok 5: Usmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

TIP: Jak udělat cuketové placky?

Zveřejněno 23. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682g9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682g9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, mouka hladká, vločky ovesné, vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu