Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvovo-mandlový koláč

Broskvový koláč je lehký, vláčný a plný přírodních chutí. Špaldová mouka, mandle a lněná semínka vytvářejí zdravější základ, kokosový cukr a javorový sirup dodávají jemnou sladkost. Šťavnaté broskve a křupavé mandlové plátky tvoří dokonalý letní dezert.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

kulatá forma o průměru 20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme kokosovým olejem. Krok 2: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Čtyři broskve nakrájíme na kostičky, dvě broskve nakrájíme na plátky. Krok 3: Ve větší míse smícháme mouku, rozemleté mandle, lněná semínka, kokosový cukr, vanilku, kypřicí prášek a sodu. Krok 4: Do suché směsi nalijeme mléko, olej, javorový sirup, rum a smícháme. Přidáme jablečný ocet a vmícháme kostičky broskví. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy. Navrch koláče poklademe plátky broskví a posypeme mandlovými plátky. Krok 6: Koláč vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený. Krok 7: Koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Můžeme posypat cukrem.

TIP: Jak využít broskve v kuchyni?

Zveřejněno 30. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovo-mandlový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAj1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvovo-mandlový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADAj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej kokosový, mouka špaldová hrubá, mandle, semínka lněná, cukr kokosový, vanilka, kypřící prášek, soda jedlá, mléko rostlinné, sirup javorový, rum, ocet jablečný, broskve, mandle plátkové, olej kokosový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu