Broskvovo-švestkové řezy

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 80 minut příprava , 10 minut tepelná úprava , bez doby odležení 0 názorů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 80 minut příprava , 10 minut tepelná úprava , bez doby odležení 0 názorů

Suroviny

1 domácí listové těsto (dle zdejšího receptu)
hladká mouka na posypání válu
1 vejce
Náplň :
150 g zavařených broskví
150 g zavařených švestek
1 měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 balíček ztužovače Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou, přeneseme na něj těsto, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut. Upečené pláty necháme vychladnout.

  2. Broskve i švestky scedíme, šťávu uschováme. Okapané ovoce nakrájíme na kostičky.

  3. Do mísy dáme tvaroh, vanilkový, moučkový cukr, zalijeme smetanou a vyšleháme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

  4. Do větší mísy vsypeme ztužovač, zalijeme 100 ml šťávy z ovoce a ruční metličkou rychle šleháme, asi půl minuty.

  5. Do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohové hmoty, rozmícháme, následně vmícháme zbytek tvarohu. Nakonec přidáme ovoce.

  6. Náplň natřeme na jeden upečený plát těsta, přikryjeme druhým a zlehka přitlačíme. Moučník dáme na 3 hodiny do lednice.

Komentáře k receptu Broskvovo-švestkové řezy

K receptu nejsou žádné komentáře.