Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z pýchavky

Smažené řízky z pýchavky jsou lahodnou sezonní specialitou, která překvapí svou jemnou chutí a křupavým obalem. Jednoduchý recept potěší každého milovníka hub i klasické české kuchyně. Křupavé řízky podáváme s vařeným bramborem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pýchavku očistíme, sloupneme z ní slupku a houbu nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Krok 2: Plátky pýchavky namočíme na 10 minut do mléka. Houba tak nenasaje tolik tuku. Krok 3: Rozšleháme vejce, trochu je rozředíme mlékem a osolíme. Plátky hub obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance. Krok 4: Obalené plátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme s bramborem (nebo s chlebem) a tatarkou.

TIP: Jak udělat domácí tatarku?

Zveřejněno 5. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Řízky z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8wE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Řízky z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8wE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba pýchavka, vejce, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu