Řízky z pýchavky
Smažené řízky z pýchavky jsou lahodnou sezonní specialitou, která překvapí svou jemnou chutí a křupavým obalem. Jednoduchý recept potěší každého milovníka hub i klasické české kuchyně. Křupavé řízky podáváme s vařeným bramborem.
Postup přípravy
Krok 1: Pýchavku očistíme, sloupneme z ní slupku a houbu nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
Krok 2: Plátky pýchavky namočíme na 10 minut do mléka. Houba tak nenasaje tolik tuku.
Krok 3: Rozšleháme vejce, trochu je rozředíme mlékem a osolíme. Plátky hub obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance.
Krok 4: Obalené plátky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme s bramborem (nebo s chlebem) a tatarkou.
Zveřejněno 5. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ8wE
Moje poznámka
Řízky z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ8wE
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 7 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 3 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 4 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 4 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 4 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 hodinami
Suroviny:
houba pýchavka,
vejce,
mléko,
sůl,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.