Pýchavka na smetaně

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 25 min 2 porce Houby 0 názorů

Suroviny

150-200 g pýchavky - množství je opravdu velmi orientační, záleží, pro kolik lidí vaříme
1 lžíce oleje
1 cm plátek másla
1 cibule
1/2 červené kapie
špetka muškátového oříšku
250 g zakysané smetany
1/2 l ochuceného vývaru - (hovězí, kuřecí)
1 lžička hladké mouky na zahuštění
sůl, pepř podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli zpěníme na oleji a plátku másla do světle hnědé barvy.

  2. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou kapii a následně očištěnou a na menší kostičky nakrájenou pýchavku, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.

  3. Vše společně chvíli smažíme, pak zalijeme vývarem a ještě tak 10 minut vaříme.

  4. V zakysané smetaně rozmícháme několik lžic horkého vývaru z pýchavek a lžičku hladké mouky,

  5. Vše společně dobře provaříme.
    Podáváme s knedlíkem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 221 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pýchavka na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zapečené pýchavky pýchavka recept pychavka obecna recepty zapečená pýchavka

Zapomněl/a jsem heslo