Řízky z pýchavky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: do 30 min podle velikosti pýchavky Houby 24 názorů

Suroviny

Schválně neudávám množství surovin, jelikož velikost houby může být různá. Já měla 2 kg.
Vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sůl
trochu mléka do vajec
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houbu nakrájíme, oloupeme tužší obal.

  2. Osolíme a obalíme, jako klasický řízek a na mírném ohni smažíme dorůžova.

Poznámka

Je to takový recept-nerecept. Já jsem zde nenašla nic podobného, jen guláš a ještě něco od Mirky. Tak snad nebude vadit, protože zrovna teď rostou :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 208 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky z pýchavky

  • houba houba

    Vařím pýchavkový krém (polívka) s bílým vínem. Ano, delikatesa! Nejen řízkama živ je houbař :-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Stáňa: Stáňo, nezávidím... letos mi houby už lezou i ušima ;-) I když pýchavka byla pouze 1x :-D

    Odpovědět

  • Stáňa Stáňa(neregistrovaná)

    téměř každý den máme přísun pýchavky od bratránka.. už nám řízky z pýchavky lezou i ušima..ale mňamka. Rostou na místním golfovém hřišti kde pracuje.. seká greeny :D. Vozí to už autem aby se mu to vešlo ve velkých pytlích, můžem si vybírat,která se nám víc líbí:-p(naposledy ze 12ti kousků cca po 30-40cm v prům.),, někdo závidí? :D)))

    Odpovědět

  • aanicka:;-)

    Odpovědět

  • aanicka aanicka

    Luxusní, takhle je pýchavka nejlepší!:-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: Hýýýčkáám!! :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Remkova: Neprovokuj,ano! Co já bych dala ,za takového souseda:
    Musíš si ho hýčkat! :-D

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Ty nej,nej nejdokonalejší řízky z hub.škoda jen,že se dá málokdy sehnat :(

    Odpovědět

  • Ivana Ch:;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Taky už jsem je dělala, a udělala bych je zas, ale kde vzít tu pýchavku :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • hmis hmis(neregistrovaný)

    Ach jo, jen kdyby už začaly růst!:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Nikdy jsem nezkoušela:-8, což jak vidím je velká chyba;-) Krásný a lákavý :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tyhle řízečky milujeme:yes::-D ale, kde je brát, když louky,kde rostly rozorali a ve hvozdech nám je spapkají zahrádkáři:-D tak si budu muset počkat až na lesní houby;-)

    Odpovědět

  • zuzun: Bedla je na řízek rozhodně bezkonkurenční!! :-) Ale člověk má vyzkoušet všechno :-). Jedna věc u těchto řízků. Jsou skvělé teplé :-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Ty jo to je houbelec!!! Tyhle mega-houby jsem videla jen v atlase, nikdy na vlastni oci. Ale rizky dela mamka z bedly, toto mi hned pripomelo moje nejoblibenejsi rizky vubec - houbovy. Je to jednoduchy recept, ale jak dobryyy!!!! bod:yes::yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: smažená pýchavka řízky z píchavky pychavka smažená píchavka rizek z pychavky pychavka recept příprava pýchavky pichavka řízky pýchavka jako řízek pychavka recepty pýchavka smažená řízky z pýchavek jak připravit pýchavku pýchavka na řízek jak pripravit píchavku pýchavka řízek řízek z píchavky pichavka recept pychavky recept na pýchavku

Zapomněl/a jsem heslo