Guláš z pýchavek

toprecepty.cz Kuchař:

Houby 2 názory

43

Suroviny

4 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžička mleté sladké papriky
2-3 menší zelené papriky, 40 dkg mladých pýchavek
sůl
masový vývar (z kostí nebo voda)
1 dcl kysané smetany
1-2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme.

  2. Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  3. Nakonec přidáme kysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a krátce podusíme. Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z pýchavek

  • Marylou@seznam.cz Marylou@seznam.cz(neregistrovaný)

    Jsem moc ráda za recepty z vatovce, budu je dnes dělat poprvé a jsem na to velmi zvědavá. Vypadá to velmi chutně. Jdu ještě pátrat po dalších receptech. Dík! ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jelikož jsou tu dva téměř identické recepty a já jsem podle jednoho vařila,dovolím si přidat fotky i sem;-). Papriku jsem použila červenou a přidala jsem houbové koření. Jídlo jsem podávala s chlebem. Tahle kombinace surovin není špatná,ale ne každému,musí kombinace pýchavky a zakysanky chutnat;-). Já jsem z těch kterým chutnalo a tak přidávám i boďku č.1.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo