

Pýchavky s paprikami
Suroviny
- 4 hrnky pýchavek (oloupaných a na kousky nakrájených)
- 2 zelené papriky
- 4 lžíce tuku
- 1 cibule
- 1 lžička sušené papriky
- sůl
- vývar z masoxu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme papriku, pýchavky a za občasného podlévání vývarem dusíme asi 15 minut.
Poté vmícháme na nudličky pokrájené papriky, osolíme a dusíme, dokud papriky nezměknou.
Zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a ještě krátce povaříme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pýchavky s paprikami
-
no ne že bi mi to nechutnalo ale že by to bylo super to ne ahoj
-
spagetka: v tom případě nechápu, proč tu recePT JE
začíná to tu být jak u blbých na dvorku :D
-
Hilda: protože složení receptu je téměř totožné
-
Trochu nechápu, proč je zde stejné foto, jako u guláše z píchavek
-
výborná bašta
- pýchavka velká se opravdu nedá zaměnit - píši velká a myslím velká. Malé plodnice tam nechte a mochomůrku růžovou - tvz. masáka sbírat pouze tehdy, pokud ji opravu rozpoznáme
Jinak je masák výborná pochoutka
-
skvělej recept doted sem dělal z pýchavky pouze řízky ale skusil sem tohle a můžu doporučit dnes sem se vrátil z Belgie a věřte nebo ne přivezl sem si od tamtud 6 krásných pýchavek a ještě lepší je že sem je prostě zbíral podél dálnice kde rostly v háječku kterej je tam vysazenej a nejspíš je tam ani nikdo nezbírá ale nezastavte když na vás za jízdy svítí taková paráda
-
Elizo
v případě pýchavky se není čeho bát
- jiná,přesně taková houba v jedovatém provedení není (doufám
) a řízky z ní,jsou balada
. Díky za milá slova a pokud ti jí někdo někdy nabídne,nebo jí najdete,tak do ní určitě běž - stojí za to
.
-
Elizo, pýchavku mám spojenou s dětstvím, rostly okolo hájenky mého pradědečka.... říká se jí u nás babí pupek a je výborná, řízky z ní jsou luxusní
bohužel už jsem na ni dlouho nenarazila, takže Mirce trochu tuto lahůdku závidím - já bych do toho šla hned
-
Jo - kdyby to někoho zajímalo - zázrakem a včasnou lékařskou péčí jsme nakonec přežili všichni, včetně dvou bratrů mojí maminky, kteří u nás tenkrát byli na stravu a cpali se smaženými "masáky" jak nezavření...
-
Mirčo, obdivuji tvoje fotky, kuchařské umění a v tomto případě i odvahu
. Já bych nikdy nic takového jako "pýchavky" nevařila a nepožila, možná ze zbytečné obavy. Co není hříbek, liška, babka nebo bedla, toho se bojím. V mých sedmi letech jsme se celá rodina otrávila takzvanými masáky, pravým jménem jedovatou závojnatkou olovnatou, je to jeden z prvních zážitků z nemocnice, byli jsme rozstrkaní po různých odděleních, ani se ségrou jsme nebyly na stejném, je o čtyři roky mladší...
Dnes jsem připravovala bedly a stejně jsem měla starost, aby bylo vše v pořádku...Každý kousek jsem několikrát konzultovala...
Fotky máš opět krásné. -
Dovolím si k receptu přidat pár fotek
. Do jídla jsem použila červené kapie (zelené papriky nebyly
) a přidala jsem špetku houbového koření (pro vůni). Jídlo je dobré,jen u nás jsem na něj byla sama. Zbytku rodiny kombinace houby + zakysanka moc neříkala. Pýchavku jsem krájela na asi 5cm kostky,ale po podušení se skoro ztratily. Přidávám i první boďku.
-
Mamce jsem recept nahlásila...bude to určitě mňamka
dík že to tady je
)