Hruškové tiramisu
Tiramisu je bezesporu jedním z celosvětově nejoblíbenějších dezertů. S ovocnou sezonou mu pak můžeme dopřát různých obměn. Tentokrát sáhneme po šťavnatých a osvěžujících hruškách, které se dokonale spojí se smetanovou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, vykrojíme z nich jádřince a nastrouháme je nahrubo.
Krok 2: V rendlíku smícháme hrušky, cukr a vodu a 5 minut povaříme. Poté hrušky scedíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha.
Krok 4: Mascarpone promícháme s hruškami a vmícháme i ušlehanou smetanu.
Krok 5: Do formy dáme nejprve vrstvu hruškového krému, na něj vrstvu piškotů, které namočíme v hruškovém džusu, opět krém, pak piškoty a nakonec zase vrstvu krému.
Krok 6: Povrch posypeme kakaem a necháme v lednici pár hodin uležet.
Zveřejněno 13. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškové tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zNy
Moje poznámka
Hruškové tiramisu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zNy
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 49 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 2 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 5 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Suroviny:
hruška,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
voda,
džus hruškový,
piškoty cukrářské,
kakao
Komentáře (3)