Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškové tiramisu

Tiramisu je bezesporu jedním z celosvětově nejoblíbenějších dezertů. S ovocnou sezonou mu pak můžeme dopřát různých obměn. Tentokrát sáhneme po šťavnatých a osvěžujících hruškách, které se dokonale spojí se smetanovou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby chlazení

30 min (30 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, vykrojíme z nich jádřince a nastrouháme je nahrubo. Krok 2: V rendlíku smícháme hrušky, cukr a vodu a 5 minut povaříme. Poté hrušky scedíme a necháme vychladnout. Krok 3: Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Krok 4: Mascarpone promícháme s hruškami a vmícháme i ušlehanou smetanu. Krok 5: Do formy dáme nejprve vrstvu hruškového krému, na něj vrstvu piškotů, které namočíme v hruškovém džusu, opět krém, pak piškoty a nakonec zase vrstvu krému. Krok 6: Povrch posypeme kakaem a necháme v lednici pár hodin uležet.

TIP: Desatero na téma tiramisu

Zveřejněno 13. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zNy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové tiramisu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zNy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Krásná podzimní variace a hezky drží na řezu:-) Jakmile dozrají hrušky, určitě vyzkouším.

To vypadá na zajímavou kombinaci chutí. Klasické tiramisu miluju, ale tohle vypadá úžasně.

Suroviny:
hruška, mascarpone, smetana ke šlehání, cukr krupice, voda, džus hruškový, piškoty cukrářské, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu