

Pažitko-vaječná svačinová pomazánka
Suroviny 6 porcí
- 3 uvařená vejce na tvrdo
- 1 svazek čerstvé pažitky
- 1 balení pomazánkového másla bez příchutě
- 1 sáčku majonézy Poličanka
- 20 g rozpuštěného másla
- sůl
- stroužek česneku
- lžička plnotučné hořčice
- pepř
Postup přípravy receptu
Pomazánkové máslo smícháme s majonézou a rozpuštěným máslem.
Utřeme stroužek česneku (CZ) a přidáme se solí a hořčicí k máslu.
Uvařená vejce na tvrdo oloupeme, přepůlíme a na prkénku rozmačkáme vidličkou.
Pažitku opereme a nakrájíme na jemno. Vše přidáme do misky k máslové směsi a dobře promícháme.
Necháme vychladnout v lednici a podáváme s čerstvým křupavým pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pažitko-vaječná svačinová pomazánka
-
MajaV:
-
Dnes jsem zkusila udělat tuhle, je opravdu moc dobrá
-
Tohle můžu
, ta fotka
-
vseumel:
... fakt ho nechám rozpustit, lépe se vstřebává -
Moc šikovná pomazánka a ty fotky nemají chybu
...+1
-
uplně cejtim, jak ta bageta křoupe a ta pomazánka chutná
-
Česnek CZ
, a to máslo je fakt rozpuštěné na plotně nebo jenom vyndané z ledničny např. 2 hodiny předem?
-
To je moje: pomazánky recepty sbírám všechny,jak je prázdná lednice,není nic lepšiho,než pomazánka na pečivo
-
Jako vždy
(už se asi opakuji), ale Tvé recepty jsou
, jen to křupavé pečivo, není,není u nás
,puntík letí