Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé cuketové řízečky

Z cukety můžeme vykouzlit spoustu různých slaných, ale i sladkých pokrmů. Naprostou klasikou jsou řízečky smažené v křupavém těstíčku. Jejich chuť je nezaměnitelná a perfektně je doplní domácí tatarská omáčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Krok 2: Připravíme těstíčko. Mouku smícháme s olejem a teplou vodou. Těstíčko necháme chvíli odstát. Krok 3: Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Poté jej opatrně zamícháme do těstíčka. Krok 4: Cuketu osušíme a jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku. Krok 5: V pánvi s dostatečným množstvím rozpáleného oleje plátky osmažíme dozlatova. Po usmažení řízečky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Řízečky podáváme se zeleninovým salátem, případně s bramborovou kaší.

TIP: Smažená cuketa - nejlepší recepty

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé cuketové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RELN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé cuketové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RELN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, olej, voda, bílek, cuketa, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu