Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové řízečky nadýchané

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Cuketové řízečky jsou vynikajícím vegetariánským pokrmem, který okouzlí svou lehkostí a chutí. Směs se formuje do malých placiček, které se poté smaží do zlatova, dokud nejsou křupavé a nadýchané.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie642 kJ /
153 kcal
Bílkoviny11,13 g
Tuky0,71 g
Vláknina6,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,26 g
Sacharidy24,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nastrouháme na struhadle na kolečka, dáme jí do mísy, osolíme, promícháme a necháme 10 minut stát, aby pustila vodu. Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Cuketu rukama dobře "vyždímáme", dáme jí do mísy, přidáme mouku, nadrobno nakrájenou chilli papričku a dobře vidličkou promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme řízečky. Když se začíná první strana smažit, stáhneme trochu teplotu, aby se řízečky pekly pozvolna. Krok 5: Cuketové řízečky podáváme s bramborami, (nebo bramborovou kaší, hranolky) a česnekovým dipem. Krok 6: Na česnekový dip všechny suroviny společně promícháme.

Zveřejněno 9. 7. 2024

Poznámka autorky radiator

Tip

Do cuketových řízečků můžete přidat na malé kousky nakrájený kuřecí prsní řízek, šunku nebo mleté maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řízečky nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY7A7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketové řízečky nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY7A7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, sůl, mouka hladká, bílek, chilli paprika čerstvá, olej, lučina, smetana zakysaná, česnek, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu