Postup přípravy
Krok 1: Špendlíky omyjeme, zbavíme stopek a pecek. Dáme do většího hrnce, podlijeme trochou vodou a vaříme, dokud nejsou měkké.
Krok 2: Rozvařené špendlíky přepasírujeme. Odvážíme 2 kg kaše a dáme vařit.
Krok 3: Přidáme koření, 1 kilogram cukru a vaříme přibližně 5 minut. Do zbytku cukru vmícháme pektin a kyselinu citronovou, nasypeme do hrnce. Necháme chvíli vařit a zkusíme na talířku hustotu.
Krok 4: Do chladnoucí hmoty dáme rum a plníme do sklenic. Zavařujeme v troubě na 180 °C asi 15 minut. V otevřené troubě necháme vychladnout.
Zveřejněno 20. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční marmeláda ze špendíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2gM
Moje poznámka
Vánoční marmeláda ze špendíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k2gM
Nejnovější recepty
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 5 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 6 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninové pyré s muškátovou dýní
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 5 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 6 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 7 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 7 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 8 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Potocky před 10 hodinami
Suroviny:
špendlíky,
cukr krupice,
koření do perníku,
kyselina citronová,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.