

Šneky z listového těsta
Suroviny
- listové těsto
- 1 vejce
- koření (grilovací, kari, majoránka)
- sýr (strouhaný)
- kečup (nebo hořčice)
- 15-20 dkg salámu (junior, vysočina, anglická - kdo má jaký rád)
- kapie
- mouka (na vál)
- pečicí papír
Postup přípravy receptu
Těsto vyválíme a potřeme rozšlehaným vejcem, do kterého zamícháme koření, na potřené těsto dáme salám, kapii a po delší straně zamotáme.
Krájíme na kolečka, ta dáme na plech a potřeme zbytkem vajíčka, potom posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova (220°C).
Koření, salám, kapii, cibuli, papriku a sýr můžeme měnit podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šneky z listového těsta
-
Dělala jsem už několikrát.
Dělala jsem ze dvou těst. Jedno (verze pro děti) jsem potřela vajíčkem, do něj jsem přimíchala Formaggio (koření od Antonína), na to šunku a sýr, zamotala, nakrájela a znovu potřela vajíčkem. Druhé těsto jsem dělala úplně stejně, jen jsem plát těsta před vajíčkem, potřela pestem z rajčat a papriček Habanero, takže šnečci pikantní pro nás.
Při pečení sýr vstoupá nahoru, takže není třeba šneky sypat sýrem. Nejlepší je použít klasický Eidam, zkoušela jsem sýr Moravský bochník, Tylžský a nebylo to úplně ono...
Máme moc rádi -
těsto jsem nepotírala vajíčkem, sýr jsem dala plátkový a protože máme rádi pikantní, tak jsem přidala chilli omáčku.. je to mňam
-
JO TAK TO JE DOBRÝ HNED ZÍTRA SI JE UDĚLAM,UŽ TE´T NA NĚ MAM
CHU´T
-
-
Taky dělávám. Je to dobrůtka
Dávám první bodík