Panádlová zahradnická cibulačka

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 50 min. 6 porcí Polévky 0 názorů

Suroviny

4 větší cibule
3 housky den staré
2 lžíce hladké mouky
60 g másla
1,5 litru vody
1 mrkev
1 petrželka s natí
2–3 řapíky řapíkatého celeru
1–2 vejce
1 lahůdková cibulka
petrželka
3–4 lžičky vinného octa (nejlépe balzamiko tmavý)
2 dl bílého vína
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku.

  2. Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k varu, vlijeme do ní víno,, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme, až bude pečivo rozvařené.

  3. Pak obsah rozmixujeme a přidáme do něj hrubě postrouhanou kořenovou zeleninu s pokrájenými listy z řapíků celeru, kterou jsme si předtím orestovali na rozpáleném másle (20 g) v pánvi zvlášť, a vaříme polévku přikrytou a za častého míchání, až do změknutí kořenové zeleniny, hlavně mrkve.

  4. Nakonec vmícháme do polévky rozkvedlaná vejce a dovaříme. Do uvařené polévky dáme jemně posekané zelené natě (petrželka, cibulka...), rozporcujeme na talíře a pokapeme tmavým octem. Jako top můžeme dát lístky máty, dobře lsdí chuťově s polévkou a tmavým octem. Polévku můžete i procedit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Panádlová zahradnická cibulačka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cibulacka polevka ze spekem

Zapomněl/a jsem heslo